Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Tercih Tarihleri

•  20 Haziran 2019 Perşembe

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TERCİH TARİHLERİ

Üç grup uluslararası öğrenci üniversitemiz programlarını tercih edebilir:

Birinci Grup: TOGÜ-YÖS sınavına girmiş ve en az 40 puan almış olanlar

İkinci Grup: TOGÜ-YÖS sınavına girmemiş fakat diğer üniversitelerin YÖS sınavına girmiş ve en az 40 puan almış olanlar

Üçüncü Grup: Hiçbir üniversitenin YÖS sınavına girmemiş, sadece kendi ülkelerinin üniversiteye giriş sınavı sonuçları ve/veya diploma notu olanlar

Gruplar

Tercih Tarihleri

Birinci Grup

17-30 Haziran 2019

İkinci Grup

1-17 Temmuz 2019

Üçüncü Grup

18-25 Temmuz 2019

• Bir öğrenci sadece bir grubun üyesi olarak tercih yapabilir. Örneğin, hem TOGÜ-YÖS sınav sonucu ile hem de başka üniversitelerin YÖS sınav sonucu ile tercih yapılamaz.
  • Tercihlere yerleştirmede öncelik birinci grupta yer alan öğrencilerindir. Birinci grupta yer alan öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra, boş kalan kontenjanlar için ikinci grupta yer alan öğrenciler tercihlerini yapacaklardır. İkinci grupta yer alan öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra, boş kalan kontenjanlar için üçüncü grupta yer alan öğrenciler tercihlerini yapacaklardır.
  • Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerini sadece TOGÜ-YÖS sınavına girmiş ve en az 90 puan almış öğrenciler tercih edebilir.
  • Mühendislik ve Sağlık Bilimleri fakültelerinden tercih yapabilmek için TOGÜ-YÖS’ten veya diğer üniversitelerin YÖS sınavlarından en az 50 puan alınmış olması gerekmektedir.
  • İkinci ve üçüncü grupta yer alan öğrencilerin 100 TL tercih ücreti yatırması gerekmektedir.

Banka hesap Numarası

Ziraat Bankası Tokat Merkez Şubesi