YURT VE PANSİYON ZİYARETLERİ

YURT VE PANSİYON ZİYARETLERİ

•  1 Aralık 2020 Salı

İçinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda uluslararası öğrencilerimizin konaklama şartlarını yerinde incelemek, varsa şikayet, temenni ve isteklerini dinlemek üzere öğrencilerimizin yoğunlukla konakladığı işletmelere ziyaretler gerçekleştiren Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Öğr. Gör. Ahmet Serhat Anaç, Lisansüstü Öğrenci Sorumlumuz Öğr. Gör. Murat Topaloğlu ve Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğretim Üyesi Fehim Kuruloğlu bu kapsamda Doğa Pansiyon ve Yuvam Pansiyon tesislerini gezdiler.

Şehirdeki uluslararası öğrenci yoğunluğunun artmasından duydukları memnuniyeti dile getiren pansiyon sorumluları üniversitemize yabancı uyruklu öğrencilerin gelmesiyle şehrin siluetinin değiştiğini, Türk öğrencilerin pandemi nedeniyle olmadığı ortamda işletmeler için ciddi bir katma değer yaratıldığını ifade ettiler. Pansiyon sorumluları öğrencilerin uyum dönemini sorunsuz atlatmaları için ellerinden geleni yaptıklarını vurgularken, onların kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için çabaladıklarını belirttiler.

Pansiyonlarda kalan öğrencilerle sohbet eden koordinatörlerimiz pandemi sürecinin en sağlıklı şekilde sürdürülmesi için öğrenci-şehir-üniversite üçgeninde koordinasyonun sağlanması ve öğrencilerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için bu tür ziyaretlerin devam edeceğini vurguladılar.